/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Circul din Chișinău este absorbit de întreprinderea „Moldova-Concert”. Care a fost scopul

missing
26 mai 2020, ora 19:02

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că Circul din Chișinău a fost absorbit de Întreprinderea de Stat „Moldova Concert”. Scopul reorganizării juridice este „păstrarea și dezvoltarea Circului din Chișinău ca edificiu de importanță națională”.

Potrivit ministerului, procedura de absorbție prevede optimizarea cheltuielilor de administrare și asigurarea gestionării eficiente a patrimoniului public.

 „Totodată, fuziunea întreprinderilor nominalizate va consolida activitățile economico – financiare și manageriale ale bunurilor proprietate de stat şi concentrarea administrării acestora, prin intermediul unei singure întreprinderi”, se spune într-un comunicat al instituției.

Clădirea Circului din Chișinău a fost inaugurat în anul 1981, având cea mai mare sală de spectacole din Republica Moldova în formă de amfiteatru cu o capacitate de 1900 de locuri și arenă cu diametrul de 13 metri. Începând cu anul 2014, după o pauză de aproximativ 10 ani,  Circul din Chișinău și-a reluat activitatea prin relansarea spectacolelor de circ și inaugurarea arenei mici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram