Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că Circul din Chișinău a fost absorbit de Întreprinderea de Stat „Moldova Concert”. Scopul reorganizării juridice este „păstrarea și dezvoltarea Circului din Chișinău ca edificiu de importanță națională”.

Potrivit ministerului, procedura de absorbție prevede optimizarea cheltuielilor de administrare și asigurarea gestionării eficiente a patrimoniului public.

 „Totodată, fuziunea întreprinderilor nominalizate va consolida activitățile economico – financiare și manageriale ale bunurilor proprietate de stat şi concentrarea administrării acestora, prin intermediul unei singure întreprinderi”, se spune într-un comunicat al instituției.

Clădirea Circului din Chișinău a fost inaugurat în anul 1981, având cea mai mare sală de spectacole din Republica Moldova în formă de amfiteatru cu o capacitate de 1900 de locuri și arenă cu diametrul de 13 metri. Începând cu anul 2014, după o pauză de aproximativ 10 ani,  Circul din Chișinău și-a reluat activitatea prin relansarea spectacolelor de circ și inaugurarea arenei mici.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!