Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, susține că instituția verifică minuțios activitatea lui Andrian Candu din perioada când a avut loc furtul miliardului. Atunci, Candu era ministrul Economiei, iar în opinia lui Stoianoglo, Ministerul Economiei a avut un rol foarte activ în perioada când a avut loc frauda bancară.

„Noi verificăm minuțios activitatea lui Andrian Candu în perioada când a avut loc furtul miliardului. Pentru că în acea perioadă Candu a fost ministrul Economiei și Ministerul Economiei a avut un rol foarte activ în promovarea câtorva proiecte care au devenit, în consecință, legi și au fost legate de modificarea legislației în reglementarea activității bancare, legislație legată cu acordarea garanțiilor de stat. (…) Noi studiem acțiunile fiecărui funcționar care, într-o măsură sau alta, a fost implicat în această perioadă”, a declarat Alexandr Stoianoglo la emisiunea „O nas” de la postul “Jurnal TV”.

Totodată, procurorul general spune că la ora actuală instituția nu are dovezi conform cărora ar fi fost transferați bani companiilor afiliate lui Andrian Candu.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!