Organele de anchetă din Ucraina au destructurat o schemă de contrabandă cu țigări și au reușit să identifice într-un depozit un lot de articole din tutun în valoare de 69 de milioane de grivne, echivalentul a 2,5 milioane de dolari. Țigările urmau să ajungă în R. Moldova, iar apoi să fie transmise, prin contrabandă, în diferite state ale Uniunii Europene.

Angajații Serviciului de Grăniceri al Ucrainei, în colaborare cu reprezentanți ai altor structuri de stat, au blocat o tentativă de a crea un canal internațional de contrabandă cu țigări, anunță autoritățile statului vecin.

În rezultatul unor măsuri operative de investigație s-a aflat despre locul depozitării țigărilor și au fost efectuate percheziții pe teritoriul unui port din Cernomorsk. Oamenii legii au ridicat 3 455 de cutii cu țigări, în total 1 727 500 de pachete. Valoarea mărfii a fost estimată la 69 de milioane de grivne.

Anchetatorii au stabilit că țigările au ajuns în Ucraina pe cale maritimă din  Emiratele Arabe Unite și urmau să fie transportate în R. Moldova, iar de la noi, prin contrabandă, spre state membre ale Uniunii Europene.

Autoritățile ucrainene au efectuat o analiză și au stabilit că țigările nu puteau fi vândute legal pe teritoriul Ucrainei sau R. Moldova, pentru că legislația celor două state are anumite restricții. Compania care urma să primească țigările în R. Moldova planifica să le trimită ulterior prin contrabandă în state UE, se spune într-un comunicat de presă emis de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei.

Oamenii legii continuă ancheta pentru a identifica persoanele implicate în această schemă internațională de contrabandă cu țigări și filiera prin care a fost posibil ca acestea să ajungă în Ucraina din Emiratele Arabe Unite.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!