/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Andrian Candu se află în Cehia la familie. Cum a reușit să ajungă la Praga în timp ce zborurile sunt suspendate

27 mai 2020, ora 13:29

Liderul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, a profitat de dispoziția semnată de Zinaida Greceanîi, prin care deputaților li s-a interzis să vină la muncă în Parlament din cauza pericolului de răspândire a infecției de coronavirus și s-a dus să-și viziteze familia care se află în Cehia. Deputatul a avut astăzi un live pe Facebook în care a anunțat că se află la Praga și va sta acolo o săptămână.

Andrian Candu a explicat cum a reușit să ajungă în Cehia în condițiile în care zborurile regulate de pe Aeroportul Internațional Chișinău sunt suspendate. Deputatul s-a deplasat în România, la București, de unde era programată o singură cursă avia spre Cehia și a zburat la Praga.

„Mă bucur că în sfârșit am ajuns la familie. Ieri am reușit să ajung la Praga și asta cred că e cea mai fericită perioadă, pentru că pot să petrec timpul cu copiii. Nu i-a văzut aproape 3 luni de zile”, a spus deputatul.

Candu afirmă că petrece doar a doua parte a zilei cu toată familia, pentru că în Cehia s-au redeschis școlile și grădinițele după pandemia de coronavirus și copiii săi sunt de dimineață la instituțiile de învățământ. Copiii fac lecții în grupuri mai mici, iar unii părinți au decis să-și țină în continuare copiii acasă și li s-a acordat dreptul să continue studiile on-line, la dorință, a descris Candu situația din Cehia de după pandemie și a făcut o comparație cu starea de lucruri din R. Moldova și deciziile aprobate de autoritățile de la Chișinău.

Andrian Candu a mai anunțat că a făcut testul la COVID-19 împreună cu toți membrii fracțiunii sale și rezultatele sunt negative.

Dar Parlamentul este în izolare. Am fost anunțați că săptămâna asta stăm toți acasă și nu avem activități parlamentare. Cred că se face intenționat să nu existe pericol pentru actuala guvernale ca nu cumva să pice Guvernul”, a comentat liderul „Pro Moldova”.

Candu planifică să revină în țară peste o săptămână. Parlamentul ar trebui să-și reia activitatea de pe 3 iunie, au scris anterior mai mulți deputați pe rețelele sociale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram