Președintele Igor Dodon reacționează la decizia Procuraturii de a inția un proces penal în cadrul căruia vor fi verificate înregistrările video în care fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc îi întinde șefului statului o pungă neagră, în care se presupune că ar fi fost bani. Dodon salută verificările pornite de procurori și subliniază că el însuși a cerut să fie făcute investigații.

„Președintele salută verificările pornite de Procuratura Generală pe marginea acelui video manipulator promovat de grupările criminale și oligarhice prin intermediul câtorva deputați. Reamintesc că tocmai președintele a cerut insistent public să fie demarate aceste investigații urmând ca la finalizarea lor să solicite și tragerea la răspundere a celor care stau în spatele acestor falsuri și calomnii”, a menționat serviciul de presă al Președinției.

Procuratura a anunțat azi-dimineață că a pornit un proces penal în cadrul căruia vor fi investigate circumstanțele și vor fi verificate înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc un pachet. Procuratura Generală anunță că procesul penal a fost inițiat în baza denunțurilor oficiale depuse la finele săptămânii trecute de către liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase și deputatul Iurie Reniță.

Amintim că după publicarea imaginilor de către Iurie Reniță reprezentanții Procuraturii Generale au declarat că nu se pot autosesiza pe acest caz, pentru că se pune la îndoială veridicitatea înregistrărilor și i-a cerut deputatului să facă un denunț oficial.

Igor Dodon a declarat anterior că este ferm convins că aceste filmulețe nu vor putea fi utilizate pentru a fi tras la răspundere președintele sau instituția prezidențială. Dodon inisistă că imaginile au fost truncate, fiind mai multe „chestii scoase din context sau lipite acolo”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!