/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Dodon: Plahotniuc are trei „instrumente” cu care încearcă să se implice în politica din Moldova: două în Parlament și unul în afara legislativului

missing
27 mai 2020, ora 21:09

Vladimir Plahotniuc ar avea trei „instrumente” cu care încearcă să se implice în politica din Republica Moldova: două în Parlament și unul în afara legislativului. Declarația îi aparține președintelui Igor Dodon și a fost făcută în această emisiunea „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

„Grupul Candu și grupul Șor și în afara Parlamentului este Usatîi (n.r. Renato Usatîi). Lucrul acesta este foarte evident. Sunt coordonate agendele, sunt coordonate mesajele”, a menționat șeful statului.

În opinia lui, planul lui Plahotniuc anul trecut a fost să dizolve Parlamentul în luna iunie și să meargă la anticipate. „Să-l aducă înapoi din România pe Usatîi și să încerce să ia majoritatea în Parlament, pentru că el avea deja aproape 38 sau 39 de mandate și știa cum. El avea 30, Șor – 7, independenți vreo doi și îi mai trebuia să-l treacă și pe Usatîi cu vreo 12-13 mandate și făcea majoritatea singur. Scopul lui a fost să devină prim-ministru”, a spus Dodon.

Amintim că 14 deputați ai Partidului Democrat în ultima perioadă s-au alăturat grupului parlamentare „Pro Moldova” și fracțiunii Partidului Șor. După aceasta, în spațiul public au apărut informații că aceste acțiuni ar fi coordonate de fostul democrat Vladimir Plahotniuc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram