/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Guvernul vrea să ia un credit de 70 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei

missing
27 mai 2020, ora 15:05

Guvernul R. Moldova intenționează să semneze un Acord de împrumut, în valoare de 70 de milioane de euro, cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE). Banii vor fi destinați pentru realizarea proiectelor „Răspuns de Urgență la COVID-19” şi „Suport pentru Întreprinderile micro, mici și mijlocii”.

Comisia politică externă şi integrare europeană a Parlamentului a dat astăzi un aviz pozitiv pentru hotărârea Guvernului privind inițierea negocierilor asupra Acordului de împrumut cu BDCE. Decizia urmează să o ia Parlamentul.

Dacă proiectul va fi votat de deputați, imediat vor fi lansate negocierile, iar din partea R. Moldova împrumutul va fi negociat de către o delegație guvernamentală condusă de ministrul Finanțelor Serghei Pușcuța.

Din cele 70 de milioane de euro, 40 de milioane sunt preconizate pentru domeniul sănătății – procurarea echipamentelor medicale și materialelor consumabile, reabilitarea și transformarea unităților medicale, mobilizarea de expertiză suplimentară întru asigurarea măsurilor de răspuns de urgență la COVID-19.

Alte 30 de milioane de euro urmează a fi alocate domeniului economic, pentru finanțarea capitalului circulant și necesităților de investiții ale întreprinderilor afectate de criză, pentru menținerea locurilor de muncă.

Potrivit estimărilor Guvernului, resursele financiare din cadrul împrumutului vor acoperi cheltuieli legate de COVID-19 în perioada bugetară 2020-2022.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram