/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Igor Dodon: „Eu i-am solicitat Procuraturii să se autosesizeze referitor la secvența cu „culiocul”

missing
27 mai 2020, ora 20:33

Președintele Igor Dodon spune că el i-a solicitat Procuraturii Generale să se autosesizeze referitor la secvența video apărută în spațiul public în care fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc i-a adus un pachet negru. Potrivit lui, este bine că această cauză a fost pornită pentru a fi explicate lucrurile.

„Eu i-am solicitat Procuraturii să se autosesizeze referitor la imaginile cu culiocul și bine că a început această cauză pentru că trebuie de explicat lucrurile pentru a nu rămâne cu semne de întrebare pe viitor”, a declarat președintele la emisiunea „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

De asemenea, șeful statului spune că el nu poate fi învinuit în acest caz pentru că „filmări sunt ilegale, organizate de cineva”.

Totodată, șeful statului spune că nu a inițiat o expertiză independentă pentru a verifica imeginile, dar că s-ar putea să fie solicitată această expertiză. „Dar eu înțeleg că organele de anchetă vor face această expertiză”, a precizat Dodon.

Procuratura a anunțat azi-dimineață că a pornit un proces penal în cadrul căruia vor fi investigate circumstanțele și vor fi verificate înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc un pachet. Procuratura Generală anunță că procesul penal a fost inițiat în baza denunțurilor oficiale depuse la finele săptămânii trecute de către liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase și deputatul Iurie Reniță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram