/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Șefa Direcției pentru Protecția Drepturilor Copilului și-a dat demisia după scandalul legat de copiii străzii care trăiesc pe teritoriul Stadionului Republican

27 mai 2020, ora 08:06

După ce primarul capitalei, Ion Ceban, a cerut inițierea unei anchete de serviciu la Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului pentru a examina cazul celor zece copii ai străzii care au fost testați negativ la noul coronavirus, la Centrul Covid de la Moldexpo, iar apoi au ajuns din nou în stradă, ieri șefa interimară a acestei Direcții și-a dat demisia. Femeia consideră că a fost învinuită pe nedrept și nu mai are rost să rămână în funcție.

Subiectul a fost pus în discuție după ce TV8 a făcut mai multe reportaje despre copiii străzii, care își duc viața într-o clădire părăsită de pe teritoriul Stadionului Republican.

Contactată de tv8.md, Lucia Caciuc, șefa interimară a Direcției Protectia Copilului Chisinau, ne-a spus că cererea de demisie a depus-o din proprie inițiativă.

„Da, am depus cerere. Consider că am fost învinuită pe nedrept. Subiectul care a fost discutat la o ședință operativă nu a fost tratat corect mai cu seamă în contextul copiilor străzii. Noi vineri am avut o ședință cu participarea ministerului de resort, a Ministerului de Interne, a organizațiilor neguvernamentale și toți au recunoscut că Direcția municipală nu poate soluționa, nu este capabilă, pornind de la cât de complexă este problema, nu poate să soluționeze problema respectivă a copiilor străzii”, a precizat Caciuc.

Potrivit ei, angajații direcției sunt învinuiți că nu întreprind acțiuni pentru acești copii, dar spune că nu este de competența instituției. „Ceea ce am putut noi să facem, e vorba de asistență de zi de asistență stradală, noi am făcut și în măsura în care a fost posibil, noi am încercat să apropiem copii de noi. În momentul în care nu sunt auzită, nu sunt înțeleasă, nu eu, dar colegii mei și întregul sistem de protecție, nu cred că pot să mai rămân”, a menționat șefa interimară a Direcției.

Amintim că acum o săptămână, zece copii ai străzii au fost testați negativ la noul coronavirus, apoi au ajuns din nou în stradă. Șeful unei asociații obștești i-a adus să-i testeze după ce un tânar, alături de care copii locuiesc printre ruinele fostului Stadion Republican, a fost testat pozitiv la coronavirus.

Luni, edilul capitalei, Ion Ceban, a cerut inițierea unei anchete de serviciu la Direcția pentru protecția drepturilor copilului, după ce zece copii ai străzii au fost testați negativ la noul coronavirus, la Centrul Covid de la Moldexpo, iar apoi au ajuns din nou în stradă. Primarul a mai dat de înțeles atunci că urmează a fi schimbată conducerea direcției.

/VIDEO/ Deși autoritățile au promis să-i întoarcă în familii, adolescenții continuă să trăiască în clădirea fostului Stadion Republican

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram