/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Deputata primului Parlament Nadejda Brînzan a fost petrecută astăzi pe ultimul drum

missing
27 mai 2020, ora 21:39

Fosta deputată din primul Parlament, Nadejda Brînzan, medic de profesie, a fost petrecută pe ultimul drum. Semnatara Declarației de Independență a fost înmormântată astăzi la Cimitirul Central de pe strada Armenească. Cu lacrimi și durere, rudele, prietenii și colegii spun că au pierdut o voce puternică și răsunătoare care a luptat până în ultimul moment pentru valorile naționale. Nu se pot împăca cu gândul că vor fi nevoți să vorbeacă la trecut despre Nadejda Brînzan.

Sicriul cu corpul neînsuflețit al Nadejdei Brînzan a fost depus la Biserica „Sfințiii Apostoli Petru și Pavel” din Chișinău, acolo unde astăzi a fost efectuat serviciul divin și slujba de pomenire. Tot ea a fost și unul dintre ctitorii acestei bisericii, dar și membră a Consiliului Parohial al lăcașului.

NEPOATĂ: „Este o pierdere mare. După ce a murit mama, ea ne-a înlocuit-o”.

Este colega noastră. Într-adevăr ne doare sufletul. Mereu am comunicat. Am rămas fără o prietenă deșteaptă, care a fost și în Parlament”.

În primul rând, doamna Brînzan a fost un patriot adevărat al neamului nostru. A fost o femeie foart eprincipială și cultă. O femeie foarte consecutivă în activitatea ei”.

La funeralii au participat și câțiva deputați din actualul Parlament, care o descriu în cele mai patriotice cuvinte.

CHIRIL MOȚPAN, DEPUTAT PPDA: „Cu o voce foarte puternică, cu o poziție extraordinară în beneficiul țării. A fost și o femeie extraordinară. Am avut norocul să fiu printre prietenii ei. Este dureros să aflu că dânsa nu mai este printre noi”.

Nadejda Brânzan s-a stins din viață în urmă cu două zile, la vârsta de 72 de ani, după ce a luptat mai mult timp cu o boală cruntă. Medic infecționist de profesie, Nadejda Brînzan ajunge deputată în primul Parlament, 1990-1994. În timpul mișcării de eliberare națională, a colectat semnături pentru susținerea decretării limbii române ca limbă de stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram