Protest cu cratițe și polonice la Guvern. Așa cum au promis ieri, un grup de comercianți de la piața „Calea Basarabiei” au continuat astăzi să protesteze doar că, au venit în fața Guvernului. Dacă până acum își doreau să iasă la muncă, acum, când Comisia pentru Situații Excepționale a permis redeschiderea piețelor de la 1 iunie, agenți economici nu o pot face din cauza datoriilor de sute de mii de lei pentru chiria spațiilor de lucru. Nu au plătit pentru că nu au activat și nici venit nu au avut.

„Nu cerem ceva ieșit din comun, dați-ne voie să lucrăm!”

Lovind în cratițe și străchini, zeci de comercianți au cerut autorităților să ia atitudine în cazul lor. Aceștia se plâng că nu sunt lăsați să revină la tarabe până nu plătesc chiria pentru lunile aprilie și mai, asta chiar dacă nu au activat și au rămas cu buzunarele goale.

„Nu avem bani. Este vorba despre sume enorme, cum putem iesi din nou la muncă?”

„Pretul pentru chirie diferă, este o persoană care achita 30 de mii de lei”.

„Eu trebuie să achit 4, 200 pe lună, în total – 10 mii de lei!”

În aceste condiții, oamenii nu pot să iasă la vânzare nici chiar dacă Decizia Comisie Situații Excepționale le permite să-și reia activitățile din întâi iunie. Niciun reprezentat al Guvernului nu a ieșit să le asculte păsul.

„Noi nu trebuie apelăm la ajutorul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, autoritățile trebuie să sprijine sectorul de afaceri”.

„Voi sunteți cei care distrugeți businessul cu aceste impozite, cu taxele incredibile de devamare. Ne puneți bețe în roate, peste tot. Doar ilegal, putem supravietui!”

Solicitați de tv8, consilierul în comunicare al prim-ministrului, Vitalie Dragancea, a spus că vânzătorii trebuie sa negocieze cu organizația care le dă în chirie aceste spații. Guvernul nu ar avea nimic cu asta.

VITALIE DRAGANCEA consilierul prim-ministrului: „Noi vorbim de relații comerciale între agenții economici și în aceste situații Guvernul, clar, nu intervine”.

Ieri, viceprimarul capitalei, Inga Ionesii ne-a comunicat că nici primăria capitalei nu are pârghii legale pentru a interveni, deoarece este o piață privată. Nu am reușit să vorbim cu administratorul pieței. Chiar dacă oful nu le-a fost  auzit, oamenii spun că vor continua protestele și în zilele următoare

PROTEST CU CRATIȚE, LA GUVERN

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!