/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Babuc, după adresarea lui Sîrbu la Procuratură: „Dacă în Moldova e o crima să spui ce vorbește toată lumea, vreau să văd acel articol din codul penal”

missing
28 mai 2020, ora 15:47

Deputata Partidului Democrat (PD) Monica Babuc spune că declarațiile ei vizavi de faptul că pentru plecarea parlamentarilor democrați din fracțiune s-ar fi plătit bani nu au fost personalizate și că sunt informații despre care vorbește întreaga societate, așa că nu vede de ce ar trebui să fie trasă la răspundere pentru ele, așa cum cere fostul ei coleg de partid, în prezent deputat în Grupul Pro Moldova, Sergiu Sîrbu. 

„Despre aceste plecări stranii din PD se discută în întreaga societate, inclusiv pe culoarele Parlamentului, că nu este un lucru firesc, atunci când deputații pleacă de la guvernare în opoziție. În afară de aceasta, se vorbește destul de mult că acest lucru nu s-ar fi întâmplat gratis. Eu am spus că nu afirm aceste lucruri, ci redau niște discuții de pe culoare, despre care vorbește întreaga lume (…). Nu știu cum ar putea să mă persecute acest organ de putere judiciară, pentru că eu nu am numit nume. Dacă în Moldova este o crimă să spui ceea despre ce vorbește toată lumea, atunci trebuie să văd acel articol din codul penal. Iar domnului Sîrbu îi sugerez să-și revadă declarațiile sale din ultimii zece ani, care s-au schimbat în ultimii ani”, a spus Monica Babuc, contactată de tv8.md.

Astăzi, deputatul Sergiu Sîrbu a anunțat că, din numele grupului Pro Moldova, s-a adresat la organele de drept și în instanțele de judecată, pentru a-i trage la răspundere pe cei care au declarat că parlamentarii care au creat și au aderat la grupul Pro Moldova au luat bani pentru asta, lucruri pe care Sîrbu le consideră drept calomnii. Printre cei de la care Sergiu Sîrbu cere socoteală sunt: Igor Dodon, Ion Chicu, Pavel Filip, Alexandru Jizdan, Monica Babuc, Nicolae Ciubu, Vlad Batrîncea și Corneliu Furculiță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram