Sebastian Petruş este asistentul medical din cadrul SMURD Timişoara. Acesta are 40 de ani și activează de 4 ani la SMURD. Eroul a povestit pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne, România cum a avut parte poate de examenul vieții lui. Aflat într-un elicopter SMURD, el a fost redirecționat către un copil pe bicicletă lovit de o mașină. Salvatorul a aflat pe drum că e vorba de copilul lui: „Nu am crezut că văzându-mi băiatul plângând, voi fi cel mai fericit om de pe pământ”.

Elicopterul SMURD decolase de la Timișoara către Arad, unde urma să fie pregătit pentru o nouă urgență. Echipajul medical, format dintr-un medic, doi piloți și Sebastian Petruș, încheia încă o misiune cu succes. Zborul elicopterului a fost întrerupt de un apel venit prin stație: „Vă rugăm să vă îndreptați către satul Fârdea. Un copil de 4 ani a fost lovit de o mașină. Urgent trebuie transportat la spital. Nu știm dacă a fost afectată coloana sau alte organe vitale. Nu se poate mișca și îl doare spatele”.

Imediat pilotul a schimbat traseul aeronavei, iar în acel moment telefonul lui Sebastian a sunat. Era soția lui.

Sebastian, …. a fost lovit de o mașină. Se plimba cu bicicleta… mai multe nu știu. M-au sunat bunicii să-mi spună”, i-a răspuns femeia.

În acel moment, asistentul medical a realizat că merge să-și salveze propriul copil aflat la bunici de ceva timp.

Cu ochii în lacrimi, dar încercând să rămână lucid, Sebastian a indicat piloților care este cel mai bun loc de aterizare și a gestionat prin telefon transportarea copilului cu ajutorul unei ambulanțe către acel loc. <Dar tu ești din zonă>, l-a întrebat pilotul. <Da și acum e vorba chiar de băiatul meu. El este victima>”, le-a răspuns Sebastian”, scriu cei de la MAI.

Ajuns la fața locului, Sebastian a alergat într-un suflet la ambulanță și acolo și-a zărit copilul întins pe targă.

„Când m-a văzut cel mic, a început să plângă. Niciodată nu am crezut că văzându-mi băiatul plângând, voi fi cel mai fericit om de pe pământ. Știam că fiecare lacrimă de-a lui înseamnă că este în viață”, a spus Sebastian.

Copilul a fost preluat de către elicopter și dus de urgență către Timișoara.

„Știam că trebuie să îl țin de vorbă pe cel mic, să nu adoarmă. Vorbeam într-una….ca niciodată, doar ca să nu închidă ochii. Îmi aduc aminte că îi citeam povești și voiam să îl văd cu ochișorii închiși, dar acum îl voiam treaz. Ați auzit vreodată te iubesc? Pentru mine acel te iubesc spus de puiul meu, acolo sus în aer, a însemnat cel mai mult”, declară asistentul medical.

La Timișoara, copilul a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital. A fost supus investigațiilor medicale de specialitate, iar acum copilul este bine. Ieri a fost operat la picior și va urma o perioadă de recuperare.

La ieșirea din operație puștiul și-a întrebat tatăl: „– Tati, dar de ce ai venit tu să mă salvezi? – Pentru că asta e meseria mea… – Tu salvezi și alți copii? – Da, tati… salvăm pe oricine are nevoie de ajutor. – Tati, când mă fac mare ca tine vreau să fiu!”

De câteva minute elicopterul SMURD decolase de la Timișoara către Arad, unde urma să fie pregătit pentru o nouă…

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Miercuri, 27 mai 2020

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!