Premierul Ion Chicu spune că nu își va da demisia din proprie inițiativă, iar dacă va fi demis de o nouă majoritate în Parlament, va rămâne în funcție până la numirea unui nou prim-ministru. Totodată, Chicu spune că are dubii că o nouă majoritate legislativă ar putea numi un nou Guvern.

„Văzând deja că cei care sunt foarte avani la dat jos Guvernul nu pot institui un nou Guvern, va ieși că eu am provocat instabilitate în țară, dându-mi demisia. Dacă au atâta determinare și strategie bine închegată și de a da jos Guvernul și de a instala unul, la noi e democrație și Parlamentul decide. Dar eu singur nu cred că o să fac acest lucru pentru că sunt absolut sigur că această combinație dintre unul care fuge de pușcărie pentru că a furat miliardul, altul care pentru alcevea, ei nu pot forma o majoritate parlamentară sănătoasă și n-o să numească Guvernul”, a menționat premierul la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Totuși, Chicu spune că chiar dacă va fi demis de Parlament, va rămâne în funcție până la numirea unui executiv nou. „Până ce nu vine noul prim-ministru să-l salut, să-i transmit lucrurile n-o să mă duc pentru că nu pot să fac acest lucru pentru că nu este un comportament responsabil”, a precizat Chicu.

Amintim că 14 deputați din Partidul Democrat au părăsit formațiunea și s-au alăturat la grupul parlamentar „Pro Moldova” și frațiunii Partidului Șor, care sunt în opoziție. Astfel, majoritatea parlamentară s-a redus până la 52 de deputați.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!