/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Procuratura spune de unde este secvența video cu audierea lui Platon și verifică sursa scurgerii informației

missing
28 mai 2020, ora 12:21

Reprezentanții Procuraturii Generale (PG) susțin că înregistrarea video de la audierea lui Veaceslav Platon, care a fost făcută publică azi-dimineață în presă, din surse anonime, este o secvență din cadrul audierilor lui Platon în dosarul penal, preluat de la DIICOT România, în care este vizat și fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc. 

„Audierea lui Platon a fost efectuată de către un grup de procurori, în prezența apărătorilor acestuia, iar întreg procesul a fost filmat, oficial, de către un expert criminalist”, menționează reprezentanții PG.

În același timp, conducerea PG a dispus să fie verificată pe intern sursa scurgerii acestor informații în public: „Procurorul General a dispus efectuarea unui control de serviciu pentru stabilirea circumstanțelor scurgerii în presă a materialelor cu caracter procesual penal, divulgate contrar intereselor urmăririi penale, neconform procedurilor legale și sancționarea celor vinovați”, menționează cei de la serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram