/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Un grup de moldoveni repatriați din Dubai se plâng pe autoritățile R. Moldova. Au mers kilometri pe jos, la miez de noapte cu bagaje și copii

missing
28 mai 2020, ora 17:17

Zeci de moldoveni care s-au întors acum două zile din Dubai, cu o cursă charter până în România, au intrat la miez de noapte în țară pe jos. O femeie ne-a povestit că, deși reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite le-au spus că din Aroportul Otopeni vor fi duși până la Chișinău cu un autocar, un grup de 27 de persoane a mers 2 km pe jos până la frontiera R. Moldova.

Victoria Burca spune că, cu câteva ore înainte de a fi zborul, reprezentanții ambasadei i-au anunțat că transportul va fi doar până la granița cu România, iar până în Chișinău aceștia urmau să ajungă pe cont propriu.

„Ambasada Moldovei în Emirate s-a ocupat de organizare, de repatriere. Zborul a fost cu escală. Ambasada cu mail-uri oficiale ne-a anunțat că ei fac tot posibilul să organizeze tranzit cu statut special prin care noi să fim aduși în Chișinău. Ei ne-au anunțat că se prevăd două opțiuni: autocar până la Chișinău sau până la frontieră, însă nu au spus foarte clar. Eu personal, dacă știam, nu mă porneam, sincer. Până în ultima secundă ei nu au anunțat care este procedura. Au trimis un mail luni noaptea, avionul era marți la 10:00 și ne-au anunțat că, din păcate, nu au reșit să organizeze autocar până la Chișinău. Ne-au spus că vom fi duși doar până la frontieră după care vom pleca pe cont propriu”, a menționat Victoria pentru tv8.md.

Femeia povestește că nu au fost lăsați ca rudele să îi ia de la granița cu România, întrucât urmau să stea în carantină.

„Total lipsit de logică, un coșmar. Eu personal am vorbit cu consulul Mariana Tataru. Ea mi-a explicat că va fi reprezentantul ambasadei de la Emirate în Dubai și va fi reprezentantul Ambasadei Moldovei în România și o să ne explice. Nimeni nu a fost. Data trecută la un grup revenit ceva timp în urmă au fost și i-au dus până la autocar, le-a urat drum bun. A fost alt comportament”, a adăugat indignată moldoveanca.

Cu copii mici, oamenii au mers pe jos, la miez de noapte, iar odată ajunși la frontiera R. Moldova, panicați, aceștia au început a suna rudele.

„Noi eram toți stupefiați. Un grup de oameni cu copii mici am fost lăsați în drum la granița cu România. Era un copil de 7 ani, șchiopăta deja, era obosit, nu mai dorea să mergă. Era și o femeie însărcinată. La 23:00, cu bagaje, am trecut pe jos până la vama noastră. Treceau camioane, mașini private, iar noi mergeam pe marginea drumului. Am ajuns la moldoveni nimeni nimic nu ne-a explicat, stăm toți în regim de pandemie unul peste altul, completăm declarații. Nici cartele moldovenești nu aveam să ne sunăm rudele”

Într-un final, femeia spune că a ajuns acasă datorită fraților ei care au venit să o ia de la graniță.

„Eu am ajuns acasă la 01:30. Au venit frații mei să mă ia. Ne-am ajutat cu toții și am ajuns acasă”,

Contactați, reprezentanții Ministerului de Externe ne-au spus că vor reveni cu o reacție la acest subiect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram