/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Pericol adevărat pentru șoferi! Un drum care unește două localități din raioanele Strășeni și Criuleni, plin de găuri

missing
28 mai 2020, ora 21:13

Un drum de șase kilometri, care unește satul Ratuș de Micăuți, este văzut ca un adevărat pericol pentru cei care îl folosesc. Plin de gropi, șoferii trebuie să conducă prudent pentru a nu-și strica mașinile. Și arborii putrezi se pot prăbuși la fiecare vânt puternic. De la Administrația de Stat a Drumurilor am aflat că porținea de drum aparține Consiliului Raional Strășeni. Nu am reușit să discutăm cu președintele acestuia, însă o persoană din anturajul său afirmă că abia acum au fost alocați bani pentru a-l repara.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: „Șoferii spun că merg cu frica-n sân pe această porțiune de drum. Și asta pentru că imenșii arbori putrezi din zonă reprezintă un adevărat pericol. Unii din ei se pot prăbuși în orice moment, mai ales în zilele în care vântul suflă foarte puternic”.

Sunt oameni speciali care trebuie să aibă grijă. Pe drumul ăsta, de când eu cresc, niciodată nu am văzut să vină să Încet și cu ochii în patru traversează porțiunea avariată și acest șofer de pe ruta Chișinău – Micăuți, care avea în microbuz zeci de pasageri.

Nu-i curăță. Vă este frică? Da, mai ales când bate vântul. A fost caz când în fața mașinii a căzut. Periculos, cu lume…”

Vă este frică când e vânt mare? Da, cui nu îi e frică?”

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: „O altă problemă e drumul ce arată ca după război. Astfel, aceștia sunt nevoiți să conducă cu ochii în patru, dar și să treacă mai des pe la vulcanizări, unde lasă mii de lei pentru reparație”.

Foarte tare ne deranjează. Nu-i de un an și nici de doi. Ne străduim să-l ocolim cât mai tare. Altfel, ne costă mult reparația”.

Ca să nu dea în gropi, șoferii încearcă să le ocolească așa cum doar ei pot. Merg pe mai mult pe marginea drumului.

„Foarte rău. Toți ocolesc pe partea dreaptă. De cât timp ați sesizat problema? Demult, de vreo cinci ani”.

Da, e problematic, de mult timp”.

Pentru că drumul, cu o lungime de șase kilometri, unește două sate din două raioane, administrațiile acestora dau vina una pe alta pentru modul în care arată.

El e neutru. Aici e Criuleni, în partea une-i Micăuți e Strășeni. E al nimănui. De la Uniunea Sovietică nu s-a mai făcut niciodată reparație. Ne chinuim în fiecare zi. De câte ori ați reparat mașina? O dată în trei luni”.

De la purtătorul de cuvânt al Administrației de Stat a Drumurilor am aflat că responsabil de această porțiune de drum este Consiliul Raional Strășeni. Nu am reușit să discutăm cu președintele consiliului, pentru că s-ar fi aflat în ședință. În schimb, șeful Direcţiei economie, construcţii şi politici investiţionale ne-a spus că banii pentru reparația drumului abia au fost alocați. Nu se știe însă când vor începe să-l aducă în ordine. Iar, depsre defrișarea copacilor, administrația ar trebui să ceară permisiunea Inspectoratului pentru Protecția Mediului, ca să nu le aplice amenzi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram