/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Secvențe din timpul audierii lui Platon, făcute publice. Un avocat al bancherului comentează imaginile și spune că au fost „aruncate” intenționat presei

missing
28 mai 2020, ora 11:54

În spațiul public au apărut imagini video din timpul audierii lui Veaceslav Platon, după ce Alexandru Stoianoglo a devenit procuror general. În timpul acestora, Platon este întrebat despre compania „Westburn Enterprises Limited”, despre care presa a scris în trecut că ar fi una dintre firmele cheie prin care s-au scos banii din Rusia în dosarul „Laundromat”.

Fostul om de afaceri, condamnat la 25 de ani de închisoare, a preferat să nu vorbească despre asta în timpul audierilor.

„Eu nu vreau să mint pe nimeni, am spus că voi vorbi adevărul. Astfel, pentru moment, voi prefera să tac referitor la beneficiarul final al companiei date. Știu de ce mă întrebați, dar prefer să tac. În contextul atacului raider din 2011, prin această companie au trecut bani tranzit… nu are mare importanță cine sunt beneficiarii. În orice caz, persoana care a primit banii este Plahotniuc, au venit banii pe contul VictoriaBank, iar apoi la OTIV Prime – deci la Plahotniuc. Este un lucru evident”, spune Platon în materialul video.

Spre final, lui Veaceslav Platon i se spune că trebuie să vorbească, în caz contrar, asta ar putea fi folosit împotriva sa.

Bancherul spune că nu poate răspunde la întrebare anume pentru că informațiile pe care le deține ar putea fi utilizate în detrimentul său.

Totodată, în secvența video, la începutul audierii, Platon și Stoianoglo se salută destul de amical.

Am întrebat reprezentanții Procuraturii despre veridicitatea acestor imagini și cum au ajuns în spațiul public. Purtătoarea de cuvânt a PG, Maria Vieru a spus că va reveni cu un comentariu.

În schimb, Ion Crețu, unul dintre avocații lui Veaceslav Platon, se arată convins că în spațiul public a fost „aruncată” intenționat anume această secvență video.

„Sunt vreo 10 ore de filmare, dar s-a dat anume bucata asta ca să lege chipurile compania (n.r. „Westburn Enterprises Limited” ) de numele său și să arate că Platon și procurorul general s-ar afla în relații de prietenie. Nu! Domnul procuror a dat mâna cu toți cei prezenți, acum ei vor să îl discrediteze astfel pe domnul procuror general”, ne-a declarat Crețu la telefon.

Potrivit avocatului, un cerc îngust de persoane are acces la imaginile video din timpul audierilor.

„Nu știu cine a transmis acest video, dar intenționat cu rea voință. Dacă avea un scop bun, punea toată înregistrarea, acolo unde Veaceslav Platon relatează multă informație despre Plahotniuc, Candu și spune rolul fiecăruia”, a mai declarat Ion Crețu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram