Dosarul penal inițiat pe numele fostului lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc, în care este acuzat de frauda bancară, ar fi unul politic, inițiat la comanda actualei guvernări și are scopul de a distrage atenția societății înainte de alegerile prezidențiale. Asta spune avocatul lui Plahotniuc Lucian Rogac.

Apărătorul acuză că se fac presiuni și se încearcă influențarea actului justiției.

„Dosarul în care este invocat numele lui Vladimir Plahotniuc este unul politic, realizat la comanda celor care se află acum la conducerea statului. Mai mulți actori politici au anunțat din timp, public, acțiunile, deciziile pe care urmau să le pună în aplicare unii procurori în cazul lui Vladimir Plahotniuc. Toate aceste acțiuni nu reprezintă altceva decât o tentativă evidentă de influențare a actului justiției prin declarații și amenințări publice, dar și prin presiuni directe asupra procurorilor, făcute de cei care se află acum la conducerea Republicii Moldova”, argumentează avocatul.

Lucian Rogac se arată sigur de faptul că acuzațiile aduse lui Vladimir Plahotniuc nu vor putea fi dovedite niciodată, pentru că sunt nefondate, nu se bazează pe fapte reale și nu au fost săvârșite de clientul său.

Acuzațiile făcute la adresa lui Vladimir Plahotniuc apar într-o perioadă preelectorală. Cei care se află acum la conducerea statului au scufundat societatea într-o criză adâncă și se confruntă cu situații în care au nevoie să distragă atenția cetățenilor de la problemele reale și de la starea în care a ajuns Republica Moldova.

Ne dorim ca orice proces al justiției din țara noastră să se desfășoare corect, imparțial și independent de orice tip de influență politică”, a comentat avocatul Lucian Rogac.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!