/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Carantină pe criterii politice în Consiliul Raional Căușeni? Vicepreședintele raionului explică de ce au fost trimiși în autoizolare doar consilierii din opoziție

missing
29 mai 2020, ora 16:33

După o ședință a Consiliului raional din Căușeni, care a avut loc zilele trecute, s-a confirmat că un consilier raional era infectat cu virusul COVID-19. Ulterior, unor participanți la acea ședință medicii le-au cerut să se autoizolele, însă doar consilierilor din opoziție, spune deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Sergiu Litvinenco. Potrivit lui, consilierilor raionali ai partidelor care reprezintă coaliția de guvernare nu li se impune măsura autoizolării. Pe de altă parte, vicepreședintele de raion Oleg Cuciuc spune că această decizie nu s-a luat din punct de vedere politic, ci au fost izolați circa 15 oameni, care s-au aflat la acea ședință în nemijlocita apropiere a persoanei testată cu COVID-19.

Potrivit lui Litvinenco, nici președintele raionului, vicepreședinții raionului, alți funcționari din executiv, deși au fost la aceeași ședință, nu au nici un fel de obligație de a se autoizola.

„Se vede că, în viziunea șefului Direcției situații excepționale Căușeni, COVID-19 este periculos pentru opoziție și îi ocolește pe cei de la putere…”, a scris deputatul pe o rețea de socializare și spune că va cere explicații de la șeful Direcției situații excepționale Căușeni cu privire la baza juridică a unei astfel de decizii.

Contactat de tv8.md, vicepreședintele raionului Oleg Cuciuc susține că testat pozitiv la virusul COVID-19 a fost un consilier din Partidul Liberal Democrat. Potrivit lui, acest consilier s-a aflat pe parcursul ședinței într-o secțiune cu alte 15 persoane.

„Ieri Direcția pentru Situații Exceționale, prin intermediul medicilor de familie, au cerut lista tuturor participanților la ședință”, precizează Cuciuc și nu exclude că membrii PAS au fost rugați să stea în autoizolare, împreună cu membrii PCRM și membrii PLDM.

„Cei care nemijlocit au stat în sectorul dat, posibil ei toți sunt în autoizolare”, a menționat vicepreședintele.

Totodată, Cuciuc spune că ședința a avut loc într-o sală foarte mare cu 550 de locuri la care au participat până la 50 de persoane. Potrivit lui, fiecare participant a putut să se așeze la distanță mare unul de celălalt, dar membrii care formează opoziția s-ar fi înghesuit într-un sector.

„Zona lor a constituit 15 persoane”, a precizat alesul local.

Oleg Cuciuc ne-a spus că lui nu i s-a cerut să se autoizoleze, dar medicul de familie l-a îndemnat să-și monitorizeze de sine stătător starea de sănătate. Vicepreședintele spune că s-a aflat în alt sector, iar conducerea Consiliului s-a aflat în fața sălii unde a avut loc ședința. Starea de sănătate a acestora este bună.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram