Centrele comerciale își vor relua activitatea pe 8 iunie, dar vor fi deschise doar unitățile de comerț. În continuare, nu va fi permisă activitatea unităților de alimentație publică și de divertisment din interiorul centrelor comerciale, a decis astăzi Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Pe 1 iunie vor fi reluate antrenamentele desfășurate în aer liber de către sportivii legitimați de mai multe federații din R. Moldova și tot de la această dată va fi reluată integral activitatea Agenției Servicii Publice, după ce o perioadă mai multe servicii nu au fost disponibile pentru cetățeni.

Rămâne în vigoare decizia de redeschidere a piețelor din Chișinău și Bălți pe 1 iunie, cu respectarea unor reguli anunțate anterior.

Începând cu 5 iunie, vor fi permise slujbele religioase în interiorul lăcașelor sfinte, dar cu respectarea normelor epidemiologice, a anunțat premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei.

„Orice decizie aprobată de comisie este pasibilă de modificare în cazul evoluției negative sau pozitive a pandemiei. Noi sperăm că lucrurile se vor înbunătăți substanțial. În cazul în care vom avea evoluții negative, am putea reveni la deciziile de astăzi, să le anulăm”, a comentat Chicu.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!