Dacă partenerii de coaliție (n.r. Partidul Democrat) vor vota legea cu privire la organizațiile non-guvernamentale (n.r. condiționalitate impusă de Uniunea Europeană pentru oferirea asistenței financiare) vor încălca acordul de alianță. Asta a declarat astăzi Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, precizând că nu va semna decretul de intrare în vigoare a legii, dacă deputații își vor da votul.

„Această lege nu este în interesul țării. Ne transformăm în așa caz în republică bananieră? Ea a fost votată în prima lectură în perioada în care Pavel Filip era prim-ministru, iar de atunci nimeni nu s-a mai atins de ea”, a declarat președintele.

Igor Dodon a spus că proiectul nu poate fi votat în redacția actuală și deputații socialiști nu-l vor susține.

Această lege presupune influența externă asupra vieții politice a țării. Nu avem nevoie de finanțare de la Uniunea Europeană cu așa condiții”, a spus președintele.

Anterior democrații, partenerii de coaliție ai socialiștilor, au spus că vor vota acest proiect de lege în redacția actuală. Legea privind ONG-urile reprezintă una din cele opt condiționalități înaintate de Uniunea Europeană pentru acordarea a 30 de milioane de euro.

Menționăm că, președintele are dreptul doar o singură dată să refuze promulgarea unei legi și să o întoarcă în Parlament, iar în cazul în care Legislativul o votează din nou, președintele este obligat să o promulge.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!