Până azi, în R. Moldova au fost confirmate pozitiv 7 725 de cazuri de Covid-19, dintre care 3 165 sunt active. În spitalele din capitală 245 de pacienți sunt acum în stare gravă, iar alte 55% din cazuri au fost deja tratate. Potrivit directorului ANSP, Nicolae Furtună 64% dintre lucrătorii medicali infectați cu Covid-19, 996 au fost vindecați.

 

Captură: privesc.eu

În această săptămână, incidența Covid-19 la un milion de populație se ridică la 2 224 cazuri, comparativ cu alte state.

Aici voi combate și zvonurile precum că Moldova se află în top trei sau zece. Moldova se află acolo unde se află”, a  spus Nicolae Furtună.

De asemenea, incidența la 100 mii populație este sporită la Soroca, Ștefan-Vodă, Dubăsari și Glodeni. La Chișinău este vorba despre transmitere comunitară, extins în toate sectoarele municipiului și suburbiile. Sunt focare familiale și focare care au fost înregistrarte în instituțiile medicale.

Explozii majore în Chișinău, cu excepția unor instituții medicale nu avem”, afirmă Nicolae Furtună.

Captură: privesc.eu

Totodată, rata mortalității este de 80 de decese la 1 milion de persoane, raportat la numărul total de 282 decese. În acestă săptămână rata fatalității constituie– 3,6%.

Aici sunt inclusiv cazurile de deces înregistrate în teritoriile necontrolate, adică regiunea transnistriană”, a mai adăugat Furtună.

Captură: privesc.euTimp de o săptămână s-a înregistrat o descreștere de 9% a cazurilor de infecție, o creștere de 2,9 ori a numărul de videcați, a mai precizat șeful ANSP.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!