/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Nicolae Ciubuc: „Dacă continuăm jocurile politice, putem ajunge în toamnă să nu mai avem cu ce achita salarii și pensii”

29 mai 2020, ora 23:14

Deputatul democrat Nicolae Ciubuc consideră că dacă vor continua jocurile politice și opoziția va insista pe moțiunea de cenzură, atunci, nu exclude că în toamna acestui an statul s-ar putea să se ajungă la incapacitate de plată a salariilor și pensiilor. Potrivit lui, un Guvern în exercițiu are mai puține împuterniciri și s-ar putea să se confrunte cu probleme în administrarea treburilor statului.

„Dacă noi ne dăm în jocurile acestea de a susține moțiuni, de a instaura alt Guvern, care chipurile undeva o să fie mai bun, cu siguranță putem ajunge cu riscuri majore ca în toamnă să nu mai avem cu ce achita salarii și pensii din cauza că o să avem instabilitate și o să fie haos”, a explicat Ciubuc în emisiunea „Întreabă Ghețu” de la TV8.

Potrivit lui, un Guvern în exercițiu nu are aceleași împuterniciri ca și unul votat și susținut de Parlament, iar în situația actuală criza s-ar putea aprofunda.

Partidele de opoziție vorbesc deja de ceva timp despre necesitatea demiterii actualului Guvern pentru că nu s-ar descurca cu criza provocată de virusul COVID-19. În plus, PPDA a pregătit și proiectul unei moțiuni de cenzuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram