Deputatul democrat Nicolae Ciubuc consideră că dacă vor continua jocurile politice și opoziția va insista pe moțiunea de cenzură, atunci, nu exclude că în toamna acestui an statul s-ar putea să se ajungă la incapacitate de plată a salariilor și pensiilor. Potrivit lui, un Guvern în exercițiu are mai puține împuterniciri și s-ar putea să se confrunte cu probleme în administrarea treburilor statului.

„Dacă noi ne dăm în jocurile acestea de a susține moțiuni, de a instaura alt Guvern, care chipurile undeva o să fie mai bun, cu siguranță putem ajunge cu riscuri majore ca în toamnă să nu mai avem cu ce achita salarii și pensii din cauza că o să avem instabilitate și o să fie haos”, a explicat Ciubuc în emisiunea „Întreabă Ghețu” de la TV8.

Potrivit lui, un Guvern în exercițiu nu are aceleași împuterniciri ca și unul votat și susținut de Parlament, iar în situația actuală criza s-ar putea aprofunda.

Partidele de opoziție vorbesc deja de ceva timp despre necesitatea demiterii actualului Guvern pentru că nu s-ar descurca cu criza provocată de virusul COVID-19. În plus, PPDA a pregătit și proiectul unei moțiuni de cenzuri.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!