Proces contravențional după primirea sub podul de la Telecentru a convoiului umanitar român. Asta după ce, pe timp de stare de urgență, când întrunirile în număr mare erau interzise, zeci de reprezentanți și simpatizanți ai mai multor partide politice au venit sup pod pentru a întâmpina ajutorul venit din România.

„Pentru că întrunirea a avut loc până pe 15 mai, adică atunci când erau în vigoare restricțiile privind adunările în masă, iar oamenii s-au adunat în număr mare sub podul de la Telecentru, fără respectarea distanței sociale și altor reguli, a fost pornit un proces contravențional, iar toți cei vizați vor fi invitați să dea declarații”, ne-a declarat portătoarea de cuvânt a IP Chișinău, Natalia Stati.

Primul care a primit deja o astfel de „invitație” de la poliție este liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă. Acesta urmează să fie audiat luni, 1 iunie. La fel ca alții prezenți la ceremonia de întâmpinare a ajutorului umaniatr, el riscă amendă de până la 25 de mii de lei.

“Cadou” de ziua copiilor…În legătura cu întâmpinarea, spontană, a convoiului umanitar din Romania, sub Podul Rusinii de la Telecentru, ca urmare a refuzului de a fi primit în PMAN, ne-am ales cu un dosar administrativ. Sau poate pentru ca l-am huiduit pe Chicu?!”, a scris Chirtoacă pe pagina de Facebook, unde a anexat și invitația de la IP Centru.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!