/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Proces contravențional după întâmpinarea sub pod a convoiului umanitar român! Chirtoacă - chemat să dea declarație la poliție

missing
29 mai 2020, ora 15:32

Proces contravențional după primirea sub podul de la Telecentru a convoiului umanitar român. Asta după ce, pe timp de stare de urgență, când întrunirile în număr mare erau interzise, zeci de reprezentanți și simpatizanți ai mai multor partide politice au venit sup pod pentru a întâmpina ajutorul venit din România.

„Pentru că întrunirea a avut loc până pe 15 mai, adică atunci când erau în vigoare restricțiile privind adunările în masă, iar oamenii s-au adunat în număr mare sub podul de la Telecentru, fără respectarea distanței sociale și altor reguli, a fost pornit un proces contravențional, iar toți cei vizați vor fi invitați să dea declarații”, ne-a declarat portătoarea de cuvânt a IP Chișinău, Natalia Stati.

Primul care a primit deja o astfel de „invitație” de la poliție este liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă. Acesta urmează să fie audiat luni, 1 iunie. La fel ca alții prezenți la ceremonia de întâmpinare a ajutorului umaniatr, el riscă amendă de până la 25 de mii de lei.

“Cadou” de ziua copiilor…În legătura cu întâmpinarea, spontană, a convoiului umanitar din Romania, sub Podul Rusinii de la Telecentru, ca urmare a refuzului de a fi primit în PMAN, ne-am ales cu un dosar administrativ. Sau poate pentru ca l-am huiduit pe Chicu?!”, a scris Chirtoacă pe pagina de Facebook, unde a anexat și invitația de la IP Centru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram