/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Construcție cu scandal în capitală. Locatarii unui bloc de la Buiucani spun că un agent economic le blochează ușa principală

missing
29 mai 2020, ora 21:52

Încă o construcție cu scandal în capitală. Zeci de locatari ai unui bloc cu 15 etaje din sectorul Buiucani al capitalei spun că deja de doi ani luptă cu un agent economic care vrea să construiască o sală de fitness la parter. Oamenii se plâng că le-a fost blocată ușa de la intrarea principală, iar din această cauză au rămas cu o ieșire de rezervă, prea mică pentru 350 de locatari. În caz de incendiu sau cutremur s-ar putea produce o catastrofă, mai spun locatarii. De cealaltă parte, pretorul sectorului Buiucani a precizat pentru TV8 că acest caz se află în judecată.

Foarte grav. Scările, ușile sunt ale stăpânilor, nu oaspeților. Cum să ne închidă ușile? Mâine și veceu o să ni-l ia?”

Potrivit locatarilor, problema a apărut încă acum doi ani, după ce un agent economic ar fi privatizat două anexe ale blocului de la parter. Aceștia ar intenționa să construiască o sală de fitness, blocând de mai multe ori ușa principală a blocului, iar singura cale de acces este ușa de rezervă.

Aceste anexe sunt privatizate. Ele au pachetul de documente, dar ele spun că spun că sunt și proprietarii acestui hol de 50 de metri pătrați”.

Am vrea să știm cât costă semnătura pompierilor, că se poate de trăit doar cu o ieșire la o casă cu 15 etaje și 350 locatari”.

În caz de incendiu, cutremur, cum să iasă lumea? Îl rugăm pe Ceban să ne ajute. Toți își bat jos de noi. Acum banul e la putere”.

Mai mult, oamenii se plâng de faptul că sunt intimidați.

Noi am deblocat. Vin și desenează, ne umilesc. Nu-i frumos”.

Ele au sudat, fără să ne anunțe. Au scris – proprietate privată. Au venit cu pază, au stat aici trei zile”.

Lupta durează de doi ani deja. De atunci, s-au tot adresat autorităților după ajutor, dar nu au primit răspunsuri care să-i bucure.

Din primele zile sunt locatară în casa aceasta. Așa ceva n-am mai văzut. Să ni se ia intrarea. Nu știm unde să ne mai adresăm”.

Situația acestui bloc se afla și în vizorul preturii Buiucani. Pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, a declarat că dosarul se află în judecată.

VADIM BRÎNZANIUC, PRETOR BUIUCANI: „La moment, cazul se examinează în instanță. Curtea de Apel a transmis la reexaminare în instanță. Nu se va întreprinde nicio lucarare până nu va fi o decizie finală”.

Blocul de locuit de pe strada Eugen Coca 17 a fost dat în exploatare în anul 1986. În prezent, acolo locuiesc circa 350 de persoane. Nu am reușit să aflăm care este poziția agentului economic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram