Fracțiunea Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a propus Parlamentului să creeze o comisie de anchetă care să investigheze cum a fost gestionată criza în domeniul sănătății până acum. Aleșii poporului au prezentat și un șir de propuneri pentru îmbunătățirea sistemului medical, întrucât potrivit deputaților din opoziție, acesta nu a făcut față pandemiei. 

„Vrem să înțelegem de ce avem cel mai mare număr de personal infectat, de ce am început să facem un număr atât de mic de teste raportat la un milion de populație, comparativ cu vecinii, de ce Guvernul atunci când a anunțat ieșirea din carantină nu a propus un plan clar, de ce achiziția de echipamente de protecție a fost întârziată? Avem și întrebări ce țin de suportul oferit medicilor”, a declarat deputatul Dan Perciun, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Deputatul a mai spus că trebuie: 

„- Să majorăm capacitatea de testare a populației.
– Să oferim foi de odihnă pentru medicii care au fost infectați de COVID și cei care au activat în secția reanimare.
– Să simplificăm sistemul de achiziții în domeniul sănătății, care este unul anevoios, în caz de crize sanitare.
– Să dotăm secțiile de terapie intensivă, în special cele din raioane, cu echipamentele necesare”, a declarat alesul poporului.

De asemenea, alesul poporului a insistat ca medicilor să le fie dublate salariile. Legislatorul a reiterat că în acest sens este nevoie de 600 de milioane de lei, bani care ar putea fi luați din cea de a doua tranșă de asistență macro-financiară, care urmează a fi oferită de Uniunea Europeană.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!