/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO LIVE/ Update: Protestul continuă pe bd. Ștefan cel Mare, în apropiere de Președinție și Parlament

missing
31 mai 2020, ora 11:20

UPDATE, ORA 11.20: Protestul continuă pe bd.Ștefan cel Mare, în apropiere de clădirea Parlamentului și clădirea Președinției. Manifestanții cer demisia guvernanților și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. 

UPDATE, ORA 10.55: Poliția a permis accesul vehiculului cu boxe și îi roagă pe protestatari să păstreze distanța socială și să manifeste pașnic. 

UPDATE, ORA 10.45: Un grup de mascați a format un cordon de protecție, pentru a limita accesul protestatarilor către clădirea Parlamentului. Manifestanții și carabinierii s-au îmbrâncit.

„Au blocat circulația ca să nu vorbim!”, spun manifestanții.

Poliția nu permite unei mașini care a adus boxe și microfoane să treacă spre clădirea Legislativului și PMAN. Protestatarii spun că polițiștii nu le explică de ce accesul vehiculului nu este permis.

UPDATE, ORA 10.22: Manifestanții se merg să continue protestul în fața clădirii Parlamentului.

ORA 10.00: Protestul veteranilor continuă și astăzi. Un grup de combatanți se adună la această oră în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

La această oră, în centrul capitalei sunt câteva zeci de persoane, iar clădirea Guvernului este înconjurată de polițiști și carabinieri.

Manifestanții transmit mesaje anti-guvernare. „Îi cerem lui Chicu să iasă în fața celor care au luptat pentru a ne apăra țara. Ei nu cer nimic mai mult, doar ceea ce li se cuvine”, spune o manifestată.

Ultimul protest al veteranilor a avut loc în PMAN acum aproximativ două săptămâni.

În ultimele zile, în centrul capitalei au fost practic în fiecare zi proteste. Manifestanții au cerut să fie reluate activitățile economice, în special reluarea activității piețelor și a localurilor de alimentațiepublică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram