Republica Moldova ar urma în scurt timp să semneze Memorandumul de înțelegere a Uniunii Europene, afirmă prim ministrul Ion Chicu. Acesta spune că nu se va renunța nici la Acordul de împrumut din Federația Rusă, chiar dacă anterior Curtea Constituțională a suspendat creditul rusesc.

Mai mult, Chicu a acuzat parlamentarii care sunt împotriva Acordului de împrumut din Federația Rusă de 200 de milioane de euro că „au adus un prejudiciu enorm R. Moldova”.

„Suntem gata să semnăm și acel memorandum în speranța că UE va aloca acest credit de 100 milioane, două tranșe ca acești bani să vină pentru finanțarea dificitului bugetar. Nu renunțăm bineînțeles la creditul rusesc. Văd ultimele zile că s-au agitat din nou cei care „chipurile” lucrează pentru R. Moldova, dar muncesc în detrimentul aceste țări, parlamentarii în primul rând. Iresponsabilii din Parlament, au adus un prejudiciu enorm R. Moldova denamitând acest credit”, a spus Chicu după sedința de lucru a președintelui Igor Dodon.

Republica Moldova ar urma să primească 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, care a pregătit un pachet de asistență macrofinanciară în sumă de 3 miliarde de euro pentru zece state, pentru a le ajuta să iasă din criza provocată de pandemia de coronavirus.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!