În perioada 1 iunie – 31 octombrie 2020, în capitală va fi organizat comerțul ambulant stradal, cu înghețată, băuturi răcoritoare și produse de patiserie, informează Primăria Chișinău. Acest tip de comerț se va desfășura în zonele de odihnă a cetățenilor (grădini publice, parcuri, scuaruri), pe străzile și bulevardele principale ale orașului.

Potrivit unei dispoziții semnate de primarul Ceban, în fiecare zonă în parte se stabilește amplasarea a câte o singură unitate de comerț ambulant (rulotă, tonetă), iar în spațiile cu circulație pietonală intensă, până la trei unități de comerț ambulant.

Activitatea comercială va fi realizată cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire și diminuare a răspândirii infecției COVID-19.

Direcția generală comerț, alimentație publică și prestări servicii va recepționa notificările privind inițierea activității pentru unitățile de comerț ambulant, amplasat conform locurilor stabilite.

Viceprimarul de ramură, Inga Ionesii, a informat că acest gen de comerț este prevăzut doar pentru perioada estivală, urmând ca agentul economic să asigure evacuarea unității de comerț ambulant, odată cu expirarea termenului prevăzut în autorizația de amplasare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!