/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Este independent procurorul general? Răspunsul Maiei Sandu

missing
01 iunie 2020, ora 15:30

Maia Sandu încă nu este convinsă de independența actualului procuror general, Alexandr Stoianoglo. Într-un interviu pentru Agora, președinta PAS, susține că pentru a-și demonstra independența Stoianoglo trebuie să dea „răspunsuri la cele mai răsunătoare cazuri de corupție”.

„Să dea răspunsuri la cele mai răsunătoare cazuri de corupție: PSRM ar trebui cercetat pentru finanțare ilegală, cea din Bahams și nu doar și Igor Dodon pentru că a luat mită”, a declarat Sandu.

Președinta PAS a precizat că dacă acest fapt s-ar fi întâmplat într-o altă parte procuratura s-ar fi autosesizat, dar „nu scoate un comunicat sec, în care spune că nu are cum să se autosesizeze”.

Potrivit lui Sandu, oamenii ar putea să creadă în autenticitatea eforturilor procuraturii de demotivare a corupției, doar după ce procuratura va lua atitudine pe aceste cazuri răsunătoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram