România a intrat, la miezul nopții, în a doua etapă de relaxare, după starea de urgență. Semnalul l-au dat terasele din Centrul Vechi al Bucureștiului, deschise chiar din primul minut în care au avut voie.

Nu au lipsit nici clienții sau cei care s-au dus în zona Lipscani doar ca să vadă cu ochii lor cum viața începe să revină la normal, scrie Digi24.

Duminică au fost înregistrate  doar 7 decese și 124 de îmbolnăviri. Este cel mai mic număr de noi cazuri de infectare după data de 26 martie.

Ministrul Sănătății a României, Nelu Tătaru, a declarat că ultimele informări privind evoluția cazurilor de infectare cu coronavirus în România arată o pantă descendentă.

De la 1 iunie sunt redeschise terasele, plajele și se reia transportul internațional rutier și feroviar. Se pot organiza concerte în aer liber și competiții sportive. În toate aceste cazuri trebuie respectate însă reguli stricte.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!