/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/INFOGRAFIC/ Domeniile cu cel mai bine și cel mai prost plătiți angajați din Moldova, în primele luni ale anului 2020

missing
01 iunie 2020, ora 07:35

Mărimea salariului mediu în Republica Moldova în primele trei luni ale acestui an  fost de 7633 de lei, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Potrivit datelor BNS, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, acesta a crescut cu circa zece procente, însă, în comparație cu ultimele trei luni ale anului trecut, este în descreștere cu 2,3%. Specialiștii de la BNS explică descreșterea din primul trimestru al anului 2020 prin faptul că la finele anului angajaților le-au fost acordate premii anuale.

Cei mai bine plătiți angajați din Moldova rămân a fi cei care activează în IT, finanțe și asigurări și în sectorul energetic. Acești specialiști primesc salarii medii de peste 11 mii de lei.

Cele mai mici salarii rămân a fi pentru angajații din agricultură, artă și HoReCa. În aceste sectoare, salariile medii abia de ajung la 5500 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram