Mărimea salariului mediu în Republica Moldova în primele trei luni ale acestui an  fost de 7633 de lei, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Potrivit datelor BNS, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, acesta a crescut cu circa zece procente, însă, în comparație cu ultimele trei luni ale anului trecut, este în descreștere cu 2,3%. Specialiștii de la BNS explică descreșterea din primul trimestru al anului 2020 prin faptul că la finele anului angajaților le-au fost acordate premii anuale.

Cei mai bine plătiți angajați din Moldova rămân a fi cei care activează în IT, finanțe și asigurări și în sectorul energetic. Acești specialiști primesc salarii medii de peste 11 mii de lei.

Cele mai mici salarii rămân a fi pentru angajații din agricultură, artă și HoReCa. În aceste sectoare, salariile medii abia de ajung la 5500 de lei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!