Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că PAS ar fi gata să susțină un eventual candidat la șefia Guvernului din partea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. Potrivit ei, problema principală acum este lipsa voturilor în Parlament care ar susține un nou executiv.

Politiciana spune că acest subiect l-a discutat recent la întâlnirea cu foștii colegi din Blocul ACUM. „Am discutat despre propunerea lor – moțiune pe care au pregătit-o pentru demiterea Guvernului. Și am discutat despre faptul că depunerea moțiunii este un lucru, dar trebuie să ne gândim ce va urma după această moțiune și cum o să putem numi un Guvern bun”, a spus Sandu în cadrul unei emisiuni organizate de portalul agora.md.

Potrivit ei, în fruntea Guvernului ar putea fi atât candidați din partea PPDA, cât și din partea PAS. „Problema cea mare sunt voturile – nu există 51 de voturi și sprijin politic pentru un asemenea Guvern. Noi am spus că suntem deschiși pentru propunerile celor de la PPDA. Dar atât timp cât nu avem voturile, acestea sunt discuții artificiale. ”, a precizat lidera PAS.

Amintim că PPDA a pregătit deja un proiect de moțiune de cenzură, însă nu l-a înaintat deocamdată în Parlament.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!