/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/GRAFIC/ Moldovenii dau pe mâncare aproape jumătate din salariu, în timp ce europenii cheltuie pe alimente sub 20% din lefuri

missing
02 iunie 2020, ora 16:50

Locuitorii Republicii Moldova cheltuie aproape jumătate din salariu pentru procurarea produselor alimentare, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Potrivit datelor BNS, circa 43% din banii pe care-i câștigă moldovenii îi dau pe mâncare, ceea ce ar însemna de două ori mai mult decât locuitorii Uniunii Europene. 

Potrivit datelor Eurostat (Biroul de Statistică al Uniunii Europene), românii sunt primii la capitolul cheltuieli pentru produse alimentare, în raport cu locuitorii altor țări din UE. Locuitorii din țara vecină dau circa o pătrime din salariu pe mâncare.

Cel mai puțin cheltuiesc pe produse alimentare locuitorii Marii Britanii. Potrivit aceleiași surse, britanicii dau circa 8% din salariu pe produse alimentare (n.r. datele sunt din anul 2018, perioadă precedentă Brexit-ului).

Grafic: Cristian Straistă

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram