Ministrul Educației, Igor Șarov îndeamnă oamenii ca în acest weekend, când vor fi Blajinii, să-și comemoreze morții acasă, în sânul familiei și să evite aglomerațiile din cimitire. 

„În zilele de odihnă ce urmează, îi vom comemora pe cei care nu mai sunt alături de noi. Însă, pericolul de infectare cu noul tip de coronavirus nu a trecut și riscul de îmbolnăvire este destul de mare. Astfel, vă îndemn să ne amintim de ei acasă, în sânul familiei, lângă oamenii dragi. Să evităm aglomerațiile din cimitire, pentru a nu favoriza izbucnirea a noi focare de infecție a virusului COVID-19”, menționează Șarov.

Ministrul Educațieie sugerează moldovenilor să aleagă o altă zi pentru a merge la morminte și face apel la responsabilitate.

„Cu siguranță, toți ne dorim să trecem cât mai repede peste această perioadă, ca să putem reveni la viața noastră normală să desfășurăm lecțiile în sălile de curs, să admirăm frumusețea spectacolelor în sălile instituțiilor de cultură, să practicăm sportul care ne place. Însă, acest lucru depinde și de responsabilitatea fiecărui dintre noi. Stăm acasă pentru că ne pasă de sănătatea noastră și a celor dragi nouă”, și-a încheiat mesajul Igor Șarov.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!