Curtea de Apel a amânat din nou ședința de judecată la care urma să fie examinat recursul avocaților privind arestul ex-liderului democrat Vladimir Plahotniuc. Ședința a fost amânată la cererea avocatului lui Plahotniuc.

Lucian Rograc, avocatul lui Plahotniuc, a precizat pentru TV8 că a solicitat amânarea din motive de sănătate, pentru câteva zile pentru a-și termina tratamentul. Următoarea ședință a fost stabilită pentru 9 iunie.

La solicitarea procurorului, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele cetățeanului Vladimir Plahotniuc, în lipsa acestuia. Decizia a fost atacată de avocații acestuia.

Demersul de arestare a acestuia a urmat învinuirii înaintate de către PCCOCS, la data de 18 mai 2020. Anterior, procurorul Ion Caracuian a declarat „am dispus punerea sub învinuire a persoanei pe episodul la care procurorul general s-a referit în briefing pe trei capete de acuzare: escrocherie, spălare de bani și organizarea și conducerea grupului criminal. Am citat persoana la domiciliu, dar pentru că nu s-a prezentat, fiind plecată peste hotare, pentru a asigura prezența acestuia în fața organului de urmărire penală, am înaintat demersul în instanța de judecată pentru aplicarea măsurii de arest”.

Șeful Procuraturii Generale, Alexandru Stoianoglo, a anunțat într-un briefing de presă că Vlad Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului. Potrivit șefului PG, au fost colectate incontestabile, care demonstrează că anume fostul lider democrat ar fi beneficiarul banilor obținuți sub formă de credit de la BEM.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!