/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Olga Bondarciuc susține că ar fi fost amenințată prin intermediari de Veaceslav Platon. Ce spun avocații omului de afaceri

02 iunie 2020, ora 14:40

Notarul Olga Bondarciuc, cunoscută în spațiul public după ce a legalizat mai multe tranzacții în care au fost implicate firmele ex-liderului democrat Vladimir Plahotniuc, susține că a fost amenințată de Veaceslav Platon și avocații acestuia prin intermediari. Declarația a fost făcută prin intermediul unui mesaj video adresat Președintelui țării și Procurorului General. Avocatul lui Platon, Ion Crețu, susține că prin declarația dată Bondarciuc încearcă să-i discrediteze.

„Acum câteva luni, domnul Nicolae Curtoglo, m-a contactat și a insistat să ne vedem, eu am fost de acord. Ne-am întâlnit și acest a fost un monolog. Domnul Curtoglo mi-a explicat că conducerea R. Moldova s-a schimbat, că de azi înainte totul va fi diferit, că domnul Platon va ieși în curând din pușcărie și că avocații lui Platon vor pregăti un document pe care eu ar fi trebuit să-l semnez. Documentul care ar fi prevăzut că toate actele notariale pe care le-am efectuat au fost făcute la cererea domnilor Plahotniuc și Șor împotriva intereselor domnului Platon. Ceea ce nu este adevărat”, afirmă Bondarciuc, precizând că în caz contrar Curtoglo ar fi amenințat-o că Platon ar fi „rupt-o”.

Potrivit lui Bondarciuc, Curtoglo vorbit despre compania Zenit, iar ea susține că a perfectat acte care conțineau denumirea de Zenit, mai exact, potrivit ei, a avizat niște documente care confirmă corectitudinea traducerii.

Ion Crețu, avocatul lui Veaceslav Platon, afirmă că scopul acestei înregistrări este de a-i discredita pe avocații domnului Platon. Cu referire la documentul la care face referire Bondarciuc, avocatul spune că „nimeni nu a întocmit nicio declarație”.

„Dumneaei (n.r. Olga Bondarciuc) face parte din organizația criminală a lui Plahotniuc și fără actele legalizate de dumneaei nu s-ar fi putut sustrage miliardul. 80% la sută din actele legate de frauda bancară au fost legalizate de doamna în cauză”, a declarat Crețu.

Avocatul a mai presupus că prin acest video, Bondarciuc a anticipat că pe numele ei urmează să fie pornită urmărirea penală, precizând că sunt documente care demonstrează că dânsa a acționat în interesul lui Ilan Șor și Vlad Plahotniuc.

Bondarciuc a mai declarat că urmează să se adreseze organelor abilitate pentru că ar fi fost urmărită și amenințată.

„Solicitarea domnului Curtoglo de a depune mărturii false și amenințarea acestuia, îmi dau motive suficiente pentru a înțelege că viața mea, a copilului și a familiei mele se află în pericol”, a declarat Bondarciuc. În același timp, solicitată de TV8, Maria Vieru, a declarat că Bondarciuc nu s-a adresat cu nicio cerere la procuratură.

N.R. Nicolae Curtoglo, pe care l-a menționat Bondarciuc, a figurat în mai multe investigații jurnalistice. Potrivit Portalul anticoruptie.md Curtoglo a reprezentat compania Alfa-Engineering, care a privatizat hotelul „Național”. Tot Curtoglo a fost membru al Consiliului de administrare al Moldindconbank, instituţie care a făcut plasamente interbancare la Banca de Economii şi Banca Socială.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram