/VIDEO/ Peste 2600 de părinți au semnat o petiție prin care cer redeschiderea grădinițelor sau alocarea indemnizațiilor

02 iunie 2020, ora 22:26

Peste 2600 de părinți au semnat o petiție online prin care solicită redeschiderea grădinițelor sau acordarea indeminizațiilor pentru cei care stau acasă cu copiii. Semnatarii consideră că dacă vor fi luată măsurile corecte de protecție, atunci riscul de îmbolnăvire poate fi redus. Astăzi, autorii acestei inițiative au depus petiția la Guvern.

„Pentru domnul Chicu, aici o punem”.

Potrivit grupului Părinți Solidari, care a inițiat colectarea semnăturilor, în prezent circa 150.000 de copii de vârstă preșcolară sunt „închiși în casă” și nu beneficiază de grija necesară, întrucât părinții sunt nevoiți să aleagă între ei și locul de muncă.

„Din 11 martie, ei stau în casă. Acești copii au pierdut pofta de mâncare, nu mai vor să se joace, sunt palizi, le lipsește activitatea”.

„Copiii… Psihicul și moralul lor este la pământ. Rugăm insistent să se ia o hotărâre în privința noastră”.

Părinții susțin că riscul de infectare a copiilor poate fi minimalizat, dacă vor fi luate toate măsurile necesare de protecție. Totodată, aceștia consideră că probabilitatea ca aceștia să se infecteze este mai mare dacă nu vor frecventa grădinița.

ALA REVENCO, FONDATOAREA GRUPULUI „PĂRINȚI SOLIDARI”: „Chiar dacă începână cu 4 mai, majoritatea persoanelor au fost rechemate la locurile de muncă, până acum, la aproape o lună, nu avem stabilită modalitatea de funcționare a instituțiilor de învățământ. Statul nu ne-a dat soluția, ce facem cu copiii?”

Petiția cu denumirea„Părinții la muncă, copiii la grădiniță” a fost semnată de peste 2.600 de persoane. Aceasta este adresată președintelui Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, Ion Chicu, ministrului Sanătății, ministrului Educației și Avocatului Copilului. Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram