/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac cibernetic în Moldova, paradox istoric, decizie UE și arme chimice! Zelenski: Putin e un nazist

/VIDEO/ Petiție online: Se cere redeschiderea grădinițelor. „Este un strigăt de ajutor din partea tuturor părinților”

missing
02 iunie 2020, ora 14:14

Mai mulți părinți din capitală se plâng că nu au cu cine își lasa copii, timp în care se află la muncă. Aceștia acuză autoritățile că de la începutul stării de urgență și până acum „nu au fost stabilite modalitățile de funcționare a instituțiilor de învățământ”. În acest sens a fost lansată o petiție prin care semnalează problema încălcării dreptului la educație.

„Cerem autorităților să rezolve problema pe care acum o au părinții a peste 150 de mii de copii. Problema pe care o au părinții din cauza că nu funcționează grădinințele de aproape trei luni. Chiar dacă începând cu luna mai majoritatea persoanelor au fost rechemate la locul de muncă, până acuma nu avem stabilit modalitatea de funcționare a instituțiilor de învățământ. Statul nu ne-a dat o soluție ce facem cu copii”, spune președinta grupului Părinți Solidari, Ala Revenco.

Părinții cer redeschiderea urgentă a instituțiilor preșcolare cu condiții de maximă siguranță pentru copii și angajații grădinițelor.

Am doi copii de grădiniță, unul de trei și altul de cinci ani. Din 11 martie ei stau în casă. Acești copii au pierdut pofta de mâncare, chiar dacă încerc să-i hrămesc cât de cât normal. Nu mai vor să se joace pentru că le lipsește activitatea. Această petiție este un strigăt de ajutor din partea tuturor părinților ca ei să fie puși pe prim plan. Vrem să ne răspundă cum va fi procesul la această nouă realitatea”, precizează  femeie.

„Rugăm insistent autoritățile să facă ceva pentru a soluționa problema. Cei care muncesc ne confruntăm cu probleme foarte mari. Psihicul și moralul copiilor deja este la pământ”, afirmă un părinte.

Petiția o puteți semna aici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram