/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

CSJ obligă MAI să radieze din Registrul de Stat datele personale obținute de la structurile din regiunea transnistreană

missing
03 iunie 2020, ora 18:43

Curtea Supremă de Justiție obligă Ministerul Afacerilor Interne să distrugă informațiile obținute de la structurile de facto din regiunea transnistreană în perioada anilor 1991 – 2005 și care sunt în continuare stocate în Registrul de Stat. CSJ a decis în mod irevocabil menținerea în vigoare a deciziei Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

La 16 noiembrie 2018, CNPDCP a adoptat 2 decizii, în privința a 2 beneficiari ai Asociației Promo-LEX, în care a constatat ilegalitatea stocării și păstrării de către MAI a informațiilor parvenite de la structurile de facto din regiunea transnistreană. CNPDCP a constatat că autoritățile constituționale nu pot garanta și legitima temeinicia și veridicitatea acestor informații. Ca urmare, MAI a fost obligat să distrugă aceste informații.

Potrivit avocatului Asociației Promo-LEX, Pavel Cazacu, aceste dosare au scos în evidență practica vicioasă de recepționare și stocare continuă de către autoritățile constituționale a informațiilor parvenite de la structurile de facto din regiunea transnistreană. Mai mult ca atât, problemele identificate au creat senzația de legitimare de către autoritățile constituționale a pretinselor cauze penale intentate de către structurile de facto din regiunea transnistreană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram