/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

Dodon și Krasnoselskii au discutat despre situația din zona de securitate. La ce înțelegere au ajuns

missing
03 iunie 2020, ora 13:56

Locuitorii din Varnița, Copanca și din mai multe sate din raionul Dubăsari vor putea circula fără restricții pe ambele maluri ale râului Nistru. La o astfel de înțelegere s-a ajuns în urma unei discuții telefonice dintre șeful statului Igor Dodon și Vadim Krasnoselskii.

Șeful statului informează că „în mod special, am analizat situația creată în Zona de Securitate, în raioanele adiacente râului Nistru, mai cu seamă a celei din satele raionului Dubăsari – Cocieri, Vasilievca, Molovata Nouă, Roghi, satul Copanca din Căușeni ș.a. Localnicii sunt nevoiți să ajungă pe malul drept al Nistrului doar cu ajutorul bacului plutitor”.

Iar, serviciul de presă al lui Krasnoselskii anunță că cei doi lideri „au convenit că mecanismul de circulație a cetățenilor din această categorie trebuie simplificat. S-a decis ca persoanele înregistrate în satele desemnate, indiferent de cetățenie, să se poată deplasa liber între Transnistria și Moldova”.

În același timp, pentru cetățenii din regiune care nu sunt înregistrați în aceste localități, rămân restricții. La necesitate, aceștia trebuie să obțină o autorizație de la sediul operațional al așa zis-ului președintele al regiunii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram