La doar trei zile de când a fost redeschisă, după mai bine de două luni de „pauză” condiționată de pandemia de coronavirus, Piața Centrală și-ar putea închide, din nou, porțile. Nemulțumit că administrația pieței nu ar sigura respectarea regulilor sanitare, premierul Ion Chicu susține că la următoarea ședință a Comisiei Naționale de Sănătate Publică va propune închiderea acesteia.

„Dacă Administrația Pieței Centrale din Chișinău nu este în stare să asigure respectarea regulilor sanitar-epidimiologice, la ședința următoare a CNESP voi propune închiderea acestui focar de infecție. Nu ne batem joc de medici, dragi moldoveni”, este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a lui Ion Chicu.

Subiectul a fost discutat și la ședința Cabinetului de miniștri.

„Văd că la Piața Centrală se cumpără cănuțe de parcă nici nu e nimic. Doamna ministru, pregătiți actele și proiectele necesare ca să închidem Piața Centrală din Chișinău”, a spus premierul Ion Chicu.

I-am cerut o reacție directorului Pieței Centrale. Ion Pîntea ne-a spus că se respectă principalele reguli sanitar-epidemiologice și că de fapt, piața nu e atât aglomerată.

„Ca tare, aglomerații nu am văzut, dar probabil pot fi concentrate anumite persoane în anumite sectoare, dar ori de câte ori e nevoie, inspectorul din sectorul respectiv se asigură să nu fie îmbulzeli. Vom moniktoriza stricta urmarea regulilor emise de Comisia Sănătate Publică. Noi facem termometria, monitprizăm purtatul măștilolr, facem dezinfecție”, a spus Pîntea.

Piața Centrală, la fel ca și alte piețe agro-alimentare din țară, a fost închisă în luna martie, la începutul pandemiei de coronavirus.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!