/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Piata Centrală ar putea fi închisă din nou! Chicu: „Nu ne batem joc de medici, dragi moldoveni”

missing
03 iunie 2020, ora 15:39

La doar trei zile de când a fost redeschisă, după mai bine de două luni de „pauză” condiționată de pandemia de coronavirus, Piața Centrală și-ar putea închide, din nou, porțile. Nemulțumit că administrația pieței nu ar sigura respectarea regulilor sanitare, premierul Ion Chicu susține că la următoarea ședință a Comisiei Naționale de Sănătate Publică va propune închiderea acesteia.

„Dacă Administrația Pieței Centrale din Chișinău nu este în stare să asigure respectarea regulilor sanitar-epidimiologice, la ședința următoare a CNESP voi propune închiderea acestui focar de infecție. Nu ne batem joc de medici, dragi moldoveni”, este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a lui Ion Chicu.

Subiectul a fost discutat și la ședința Cabinetului de miniștri.

„Văd că la Piața Centrală se cumpără cănuțe de parcă nici nu e nimic. Doamna ministru, pregătiți actele și proiectele necesare ca să închidem Piața Centrală din Chișinău”, a spus premierul Ion Chicu.

I-am cerut o reacție directorului Pieței Centrale. Ion Pîntea ne-a spus că se respectă principalele reguli sanitar-epidemiologice și că de fapt, piața nu e atât aglomerată.

„Ca tare, aglomerații nu am văzut, dar probabil pot fi concentrate anumite persoane în anumite sectoare, dar ori de câte ori e nevoie, inspectorul din sectorul respectiv se asigură să nu fie îmbulzeli. Vom moniktoriza stricta urmarea regulilor emise de Comisia Sănătate Publică. Noi facem termometria, monitprizăm purtatul măștilolr, facem dezinfecție”, a spus Pîntea.

Piața Centrală, la fel ca și alte piețe agro-alimentare din țară, a fost închisă în luna martie, la începutul pandemiei de coronavirus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram