/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Schimb de replici între deputatul PPDA și ANSP: „Recomandăm conducerii ANSP să se concentreze nu pe declarații politice la comandă, ci pe gestionarea mai eficientă a pandemiei”

missing
03 iunie 2020, ora 17:35

Schimbul de replici între liderul fracțiunii parlamentare al PPDA, Alexandru Slusari și reprezentanții Agenției Naționale de Sănătate Publică, în cazul funcționarului diagnosticat cu Covid-19 în urma unui test efectuat în laboratorul ANSP continuă.

După ce reprezentanții ANSP au emis o notă prin care au venit cu precizări anunțând că laboratorul ANSP nu colectează probe, ci doar asigură procesul de examinare și nu poartă răspundere pentru procesul de preexaminare, dar și că acuzațiile politicianului sunt nefondate, deputatul PPDA vine cu o nouă replică, de această dată către conducerea Agenției.

”Îi amintesc șefului ANSP că această structură face parte din garnitura executivă și nu poate indica deputaților într-o republică parlamentară ce trebuie să declare și cum trebuie să acționeze. Șeful ANSP a sărit repede să atace Platforma DA, chiar dacă azi instituția respectivă nu a fost vizată în mesajul meu. Probabil, se simte cu musca pe căciulă. Totodată, directorul ANSP își înghite limba atunci când este întrebat despre aparițiile lui Igor Dodon fără echipament de protecție și declarațiile aberante ale acestuia că măștile nu sunt obligatorii.

Deci, primul test al angajatului fracțiunii, pretins pozitiv, a fost prelevat la policlinica Cancelariei de Stat și transmis în laboratorul ANSP, cu care instituția are contract exclusiv. Dacă agenția va continua să insiste pe minciună, o vom ruga pe colega noastră să publice rezultatul testului cu mențiunea laboratorului. Mai mult ca atât, la întrebarea deputaților noștri de ce probele biologice au fost prelevate doar din faringe, răspunsul a fost că această practică este dictată de ….ANSP și că policlinica nu are dispozitive necesare pentru prelevarea probelor din nas. Amintesc tuturor că, conform ordinului Ministerului Sănătății, la efectuarea testului trebuie să fie prelevate două probe.”

În mesajul postat pe pagina sa de facebook, Alexandru Slusari spune că mâine, 4 iunie, Platforma DA va înainta un demers către Ministerul Sănătății în privința inițierii unei anchete în cazul angajatului lor în Parlament, care a fost testat pozitiv pentru Covid-19, în laboratul ANSP.

”Iar conducerii ANSP noi îi recomandăm insistent să se concentreze nu pe declarații politice la comandă, ci pe gestionarea mai eficientă a pandemiei și respectarea normelor, stabilite de organul ierarhic superior”, se mai arată în mesaj.

Mesajul postat de deputatul PPDA, Alexandru Slulari pe facebook:

Anterior, deputatul PPDA, Alexandru Slusari a anunțat tot pe facebook, că, în mod public cere Ministerului Sănătății să pornească o anchetă în cazul angajatului lor din cadrul Parlamentului, care a fost testat pozitiv pentru Covid-19, în laboratorul ANSP.  Astăzi, 3 iunie, angajatul fracțiunii PPDA a fost testat repetat pentru coronavirus într-un laborator privat și rezutatul a ieșit negativ.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram