/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Siegfried Mureșan: „Nu cred că Guvernul actual de la Chișinău va reuși să obțină cea de-a treia tranșă a asistenței macrofinanciare”

missing
03 iunie 2020, ora 20:02

Europarlamentarul Siegfried Mureșan este de părere că actualul Guvern condus de Ion Chicu nu va mai reuși să obțină cea de-a treia tranșă din susținerea macrofinanciară acordată de Uniunea Europeană. Deputatul european se arată sceptic că executivul va reuși să obțină și a doua tranșă.

„Cred că actualul Guvern, din cauza întârzierilor din măsurile de reformă nu va reuși să obțină cea de-a treia tranșă. Cu privire la cea de-a doua, răspunsul sincer este nu știu, poate vor reuși să o obține, poate o vor pierde, dar oricum faptul că vor pierde a treia tranșă este un mare eșec și produce suferință pentru cetățenii Republicii Moldova care nu mai pot fructifica efectele acestor resurse”, a declarat Siegfried Mureșan la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Amintim că premierul Ion Chicu și președintele Igor Dodon se pronunță împotriva modificării legii privind ONG-urile, care este o condiție impusă de UE pentru debursarea celei de-a doua tranșe. Potrivit lor, actuala redacție a proiectului ar atenta la securitatea Republica Moldova.

Cea de-a treia tranșă a asistenței macrofinanciare constituie 40 de milioane de euro. Debursarea celei de-a treia tranșe urma să aibă loc nu mai devreme de trei luni de la data eliberării celei de-a doua tranșe, care constituie 30 de milioane de euro. Fiecare tranșă este constituită dintr-o parte drept grant și o parte drept împrumut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram