Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a decis astăzi reluarea curselor regulate de transport aerian dinspre și înspre Republica Moldova. Astfel, traficul aerian va fi reluat în totalitate începând de pe 15 iunie.

Totuși, atât operatorii aerieni, cât și pasagerii vor trebui să respecte recomandările medicilor privind măsurile de protecție.

În sălile de sosire și plecare va fi verificată temperatura pasagerilor, angajații vor fi asigurați cu ecrane de protecție, echipament de protecție personală, soluții de dezinfecție și va trebui păstrată distanța socială

De asemenea, angajații Aeroportului Internațional Chișinău vor asigura dezinfectarea încăperilor și instalațiilor în terminal.

Autoritatea Aeronautică Civilă trebuie să pună la dispoziția agenților aeronautici și a autorităților publice, care activează pe aeroporturile internaționale din Republica Moldova, materiale informative privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19 pentru pasageri și angajați, elaborate de autoritățile naționale și internaționale.

Amintim că transportul aerian a fost sistat pe data de 17 martie, după ce în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență în legătură cu răspândirea virusului COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!