/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Verde pentru traficul aerian. Autoritățile au decis astăzi reluarea curselor regulate

03 iunie 2020, ora 20:41

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a decis astăzi reluarea curselor regulate de transport aerian dinspre și înspre Republica Moldova. Astfel, traficul aerian va fi reluat în totalitate începând de pe 15 iunie.

Totuși, atât operatorii aerieni, cât și pasagerii vor trebui să respecte recomandările medicilor privind măsurile de protecție.

În sălile de sosire și plecare va fi verificată temperatura pasagerilor, angajații vor fi asigurați cu ecrane de protecție, echipament de protecție personală, soluții de dezinfecție și va trebui păstrată distanța socială

De asemenea, angajații Aeroportului Internațional Chișinău vor asigura dezinfectarea încăperilor și instalațiilor în terminal.

Autoritatea Aeronautică Civilă trebuie să pună la dispoziția agenților aeronautici și a autorităților publice, care activează pe aeroporturile internaționale din Republica Moldova, materiale informative privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19 pentru pasageri și angajați, elaborate de autoritățile naționale și internaționale.

Amintim că transportul aerian a fost sistat pe data de 17 martie, după ce în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență în legătură cu răspândirea virusului COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram