/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Avocatul lui Vlad Filat, Victor Munteanu susține că a fost urmărit: „Așa proceda statul R. Moldova cu avocații care preluau dosare penale politice de rezonanță”

missing
03 iunie 2020, ora 10:25

Victor Munteanu, avocatul fostului premier Vlad Filat, susține că imediat ce a preluau „dosare penale politice de rezonanță” a început să fie urmărit. Apărătorul afirmă că a fost urmărit inclusiv în curtea casei sale, când era împreună cu copii săi, dar și în alte locuri publice. 

„În anul 2018 am făcut publice informații și imagini foto privind filajul meu și ai membrilor familiei mele, inclusiv copiilor minori. Am decis să fac publice și imaginile video, din care se vede clar, cum ofițerii Direcției 7 MAI efectuează filajul vizual. Așa proceda statul Republica Moldova până în iunie 2019 cu avocații care preluau dosare penale politice de rezonanță sau alte dosare sensibile”, a scris Munteanu.

Avocatul spune că cel puțin șase oameni l-au urmărit mai bine de un an.

„Am acceptat participarea ca și avocat în acele dosare și am presupus o posibilă presiune, dar am fost surprins să constat amploarea, numărul de persoane implicate și resursele bugetare folosite pentru a mă urmări pe mine și familia mea. În video anexat, veți vedea doar o mică parte din persoanele implicate în filajul vizual la care am fost supus timp de peste un an. Presupun că am fost supus și altor măsuri speciale de investigații (geolocalizarea, instalarea camerelor video în apartamente, etc.), pe care urmează să le stabilească o anchetă obiectivă”, mai afirmă avocatul.

Potrivit lui Munteanu, organele de anchetă și reprezentanții Ministerului de Interne ar fi fost informați cu privire la imaginile unde avocatul este filat.

„Până în prezent, nu am fost informat oficial în care dosar penal am fost vizat și a necesitat aplicarea măsurilor speciale de investigații. Lista cu automobilele implicate în filajele vizuale a fost oferită organelor de anchetă. Legea privind activitatea specială de investigații stabilește clar, că astfel de măsuri nu pot fi aplicate mai mult de 6 luni și persoanele vizate trebuiesc informate în mod oficial. Până în prezent, am primit două refuzuri din partea MAI în privința faptelor date”, se mai arată în postare.

FILAJ ILEGAL DE CĂTRE POLIȚIȘTII DIRECȚIEI OPERATIVE 7 MAI (VIDEO)

În anul 2018 am făcut publice informații și imagini…

Publicată de Avocat Victor Munteanu pe Marţi, 2 iunie 2020

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram