/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Ce i-a răspuns Năstase lui Candu care a declarat că ar susține candidatura liderului DA în funcția de prim-ministru

missing
04 iunie 2020, ora 13:49

Andrei Năstase i-a răspuns liderului grupului Pro Moldova care a declarat că i-ar susține candidatura la funcția de premier, spunând că afirmațiile lui Candu sunt „foarte bogate în retorică propagandistică, dar le găsim complet lipsite de conținut și de substanță”.

„Nu, Platforma DA nu poate discuta principii cu domnul Candu pentru că acest domn nu are principii și acest lucru este înțeles pentru toată lumea”, a mai declarat Năstase.

Liderul Platformei DA a precizat că colegii săi din Parlament se văd cu alți deputați, inclusiv din actuali sau foști deputați democrați, dar nu negociază, ci discute chestii legate de activitatea parlamentară.

„Dacă își imaginează cineva că președintele Comisiei parlamentare de investigare a fraudei bancare, mă refer la domnul Slusari, va sta la masa de negocieri cu cel vizat de raportul comisiei, mă refer la domnul Candu, tratat acolo ca figurând în furtul miliardului, vă spun de pe acum: greșește. Platforma DA își asumă guvernarea, nu are, dar absolut nimic de oferit celor care cred că negociază”, a a adăugat Năstase.

Miercuri, 3 iunie, într-un live pe Facebook, Andrian Candu a declarat că l-ar vota pe Năstase în funcția de premier.

„Noi cei din Pro Moldova și eu personal vom fi foarte flexibili și deschiși la orice opțiune. Am auzit că domnul Andrei Năstase vrea să fie prim-ministrul. Nu-i nici o problemă, îl votăm pe dumnealui ca prim-ministru. Contează care este echipa Guvernamentală, ceva face acest Guvern și de aceea noi trebuie să discutăm un plan de acțiuni anticriză”, a spus Candu.

Politicianul a declarat că este ușor să demită actualul Guvern, cu condiția că sunt gata să numească altul. „Îl demitem pe acest Guvern și mai departe ce facem. Mai departe trebuie să fim pregătiți să numim alt Guvern. Ce fel de Guvern, care este profilul, cine este prim-ministrul, cine sunt miniștrii …” a mai spus Candu.

În cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a precizat că, în condițiile actuale, referindu-se la situația de urgență, ar putea să nu susțină demiterea Guvernului Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram