/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Năstase: „Dintr-un eventual Guvern asumat de PPDA nu ar face parte membri ai grupului „Pro Moldova” și Partidului Șor”

missing
04 iunie 2020, ora 21:54

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, susține că într-un Guvern asumat și condus de PPDA nu ar avea loc membri ai grupului parlamentar „Pro Moldova” și Partidului Șor. Potrivit lui, dintr-un eventual executiv condus de un membru PPDA ar putea face parte, însă, exponenți ai Partidului Acțiune și Solidaritate.

„Dintr-un guvern asumat de Platforma Demnitate și Adevăr și format de un prim-ministru asumat de Platforma DA ar face parte și membri ai PPDA, dar și exponenți ai societății civile și ai altor partide, în condițiile în care ar fi oameni profesioniști, ar fi oameni integri, oameni capabili să livreze rezultate atât pe timp de pace, cât și pe timp de război. – Inclusiv PAS? – Da, de ce nu? – Inclusiv „grupul Șor” și „grupul Candu”? – Nu. Aici să fim foarte clari pentru că acești domni, mai ales cei care se află în Parlamentul Republicii Moldova, ar trebui să-și demonstreze, într-un fel sau altul, că nu mai au apartenență la trecutul oligarhic al Partidului Democrat”, a declarat Năstase la emisiunea „Puterea a patra” de la postul N4.

Amintim că Andrian Candu a declarat recent că l-ar vota pe Năstase în funcția de premier. „Noi cei din Pro Moldova și eu personal vom fi foarte flexibili și deschiși la orice opțiune. Am auzit că domnul Andrei Năstase vrea să fie prim-ministrul. Nu-i nici o problemă, îl votăm pe dumnealui ca prim-ministru. Contează care este echipa Guvernamentală, ceva face acest Guvern și de aceea noi trebuie să discutăm un plan de acțiuni anticriză”, a spus atunci Candu.

PPDA a pregătit și un proiect de moțiune pentru demiterea Guvernului condus de Ion Chicu, însă, deocamdată, nu a înaintat-o în Parlament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram