Directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună face un apel către cetățeni să stea acasă în acest weekend, când în cimitire se va face Paștele Blajinilor. De altfel, spune Furtună, aceasta ar putea fi penultima vizsită la cimitir pentru unii. 

„Fac un apel către populaţie, ştiţi foarte bine care e structura populaţiei din ţara noastră, în fond bătrâni şi oameni bolnavi. Eu fac îndemnul ca ei să rămână acasă. De altfel, unii riscă să se ducă penultima dată la cimitir, pentru că ultima dată va fi plecarea de veci. Vorbesc foarte responsabil, eu înţeleg ce zic. Din păcate, trebuie să zic lucrul ăsta, pentru că alt mesaj nu mai am, pentru că că mesajele au fost contradictorii între autorități și biserică”, a declarat Nicolae Furtună la emisiunea „Loc de dialog” de la Radio Moldova.

Potrivit șefului ANSP, ceea ce urmează să se întâmple în cimitire de Blajini, în plină pandemie, e un proces de necontrolat.

„Ăsta nu e market, nu e farmacie, nu e un local organizat unde pot fi controlate fluxurile, temperatura, intrările, ieșirile, nu poate fi, va fi un proces haotic”, a subliniat Nicolae Furtună.

Totodată, directorul ANSP i-a criticat pe preoţii care, în pofida pericolului răspândirii COVID-19, nu au renunţat la slujbe.

„Noi am chemat clar să renunţăm pentru o perioadă la ritualurile bisericeşti. Nu, biserica cheamă la împărtăşanie”, a spus Furtună.

Până în prezent, în Moldova au fost confirmate 9018 cazuri de coronavirusm iar 315 oameni au murit.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!